Salatalık silor nedir?
Silor tipi bir hıyar çeşididir. Sera yetiştiriciliğine uygun bir sırık çeşididir. Erkenci bir çeşittir. Verimlidir. Dişi çiçek yapısına sahiptir ve herhangi bir boğumda meyve verir.
Silor salatalık dönüme ne kadar verir?
Ortalama bir bitkinin verimi 5-6 kilogramdır. Bir dekar seradan ortalama 12-15 ton ürün elde edilebilir.
Kaç çeşit salatalık türü vardır?
Salatalık, yaklaşık 90 farklı cins ve 750 türe sahip çok çeşitli bir sebzedir. Bazı türler turşu yapmak için kullanılırken, diğerleri sofra kullanımı için tercih edilir.
Sırık salatalık nedir?
STANGENKURKE Orta erkenci, yüksek adaptasyon kabiliyetine sahip, açık alan ve sera yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir. Silindirik meyve yapısına sahiptir. Çok lezzetli, hoş kokulu ve az çekirdeklidir. Çok verimlidir ve hasat süresi uzundur.
Silor ne demek?
Siron veya Silor, kurutulan hamurun sıcak suyla açılmasıyla yapılan bir yemektir ve Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli’nde sevilir. Bingöl yöresinde yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir.
En iyi salatalık nerede yetişir?
Türkiye’de hıyarın en çok yetiştiği bölgeler olan İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nde hıyar yetiştiriciliği yaygındır. Diğer bölgelerde ise seralarda yıl boyu yetiştirilebilir. Hıyar sulanırsa verdiği ürün miktarı artar.
Salatalık en çok hangi gübreyi sever?
Gübreleme: Hıyar bitkisi gübreyi sever. Bu amaçla dekara 3-6 ton iyi hazırlanmış hayvan gübresi uygulanması hem toprak verimliliğini artırır hem de toprağı organik maddece zenginleştirir.
Salatalığın verimini arttırmak için ne yapmalı?
Salatalık tohumlarının iyi çimlenmesi için toprak sıcaklığının 11-18 derece civarında olması gerekir. Sıcaklık maruziyeti arttıkça çimlenme oranı da buna bağlı olarak artmaya başlar. Salatalık yetiştirmede en iyi verimi elde etmek için ilkbaharda oluşabilecek soğuk etkilerin geçmesini beklemelisiniz.
Salatalıkta erkek çiçek nasıl anlaşılır?
⚡️Dişi çiçek, sap, meyve ve çiçekten oluşur ve meyve üretir. ⚡️Erkek çiçek, sap ve çiçek kısmından oluşur ve meyve üretmez. Erkek çiçekteki polen, rüzgar, arılar ve böceklerin yardımıyla dişi çiçeklere taşınır ve böylece dişi çiçeğin döllenmesi sağlanır. Dişi çiçek döllenir ve meyve oluşur.
En verimli salatalık tohumu hangisi?
Belirsiz salatalık tohumları oldukça verimlidir ve açık alanda ve bahçede geleneksel yetiştiriciliğe uygundur. Bir salatalık türüdür. Hoş kokulu, çok lezzetli, çıtır çıtır, çok verimlidir ve uzun bir hasat süresine sahiptir.
Salatalık saksida yetişir mi?
Sağlık açısından da faydaları olan salatalıklar, evde saksıda yetiştirmek için kolaydır. Salatalık tohumlarını ekmek için saksı başına üç tohuma ihtiyacınız olacak. Tohumları toprağa yaklaşık 1,5 cm derinliğe bastırarak başlayabilirsiniz.
Salatalık neyi sever?
Çok ıslak, soğuk, kuru ve killi topraklarda salatalık verimsiz olur. Su tutma kapasitesi yüksek olan salatalık, tuz konsantrasyonu yüksek olmayan, çok fazla kireç içermeyen ve yeterli besin içeren besin açısından zengin topraklarda yetişebilir.
Salatalık fidesi çok su ister mi?
Salatalık bitkileri çok susayan bitkilerdir. Bu nedenle, bol miktarda lezzetli salatalık elde etmek için uygun sulama çok önemlidir. Suyu seven salatalık bitkileri için, bitki toprağı her zaman nemli olmalıdır. Yeterli su almayan salatalık bitkilerinin meyveleri daha küçük, acı ve şekilsiz olur.
En iyi salatalık nasıl yetişir?
Çok fazla sıcağı sevmeyen bu bitki ılıman bölgelerde daha kolay yetişir. Killi topraklarda yetişmesi zor olan bu bitki organik açıdan zengin toprakları sever. Toprakta aşırı tuzdan hoşlanmayan salatalıklar, su tutma kapasitesi yüksek, kireçsiz topraklarda daha iyi yetişebilir. Salatalık bitkisi suyu çok sever.
Hibrit salatalık ne demek?
Farklı ırklara ait, özel özelliklere (kırmızılık, tat, yüksek verim, hastalıklara dayanıklılık vb.) sahip farklı tohum çeşitlerinin sera ortamında doğal ıslah/melezlenmesi ile elde edilen tohumlardır.
Salatalık kaç günde bir sul?
Fidelerin dikiminden meyve oluşumuna kadar geçen sürede günde 1-2 defa sulanır, ancak çok fazla olmamalıdır. Bu dönemde aşırı sulama salatalıkların sararmasına (boğulmasına) neden olabilir. Bu dönemden sonra sulama 3-4 günde bir yapılır.
Salatalık bitkisi neyi sever?
Çok ıslak, soğuk, kuru ve killi topraklarda salatalık verimsiz hale gelir. Yüksek su tutma kapasitesine sahip olan salatalıklar, yüksek tuz konsantrasyonlarına sahip olmayan, çok fazla kireç içermeyen ve yeterli besin içeren besin açısından zengin topraklarda yetişebilir.
Çengelköy salatalık nedir?
Küçük ve yuvarlaktır, kabuğu açık yeşildir ve az sayıda çekirdeği vardır. Günümüzde seralarda tüm yıl boyunca yetiştirilmektedir. İstanbul’dan, tadı diğer salatalık çeşitlerinden farklı olan Çengelköy salatalığını tedarik ediyoruz. Yağ ve kalorisi çok düşük olan salatalık, C ve K vitaminleri açısından da çok zengindir.
Salatalık hangi toprağı sever?
Salatalık Toprağı Seçimi Salatalıklar, pH değeri 6 ile 7 arasında olan, humus bakımından zengin, iyi drene edilmiş toprakları tercih eder. İyi drene edilmiş toprak, beklenmeyen yağışlar sırasında suyun birikmesini önler ve köklerin çürümesini önler.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kredi Kartı Ile Emlak Vergisi Ödenir Mi