İçeriğe geç

Adalı Kimdir

Adalı Holding’in sahibi kimdir?

1964 yılında Adana’da doğan Serdal Adalı, iş hayatına 1984 yılında başladı. Babasının hastalığı nedeniyle Kaliforniya Üniversitesi’nde lisans eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding’i kurdu.

Adalı kime denir?

Girit ve diğer Ege adalarından göç edenler kendilerine göçmen yerine “adalı” diyorlar.

Necdet Adalı kimi öldürdü?

Daha sonra Necdet Adalı ve Kemal Ergin, sanık Arslan Törer ile birlikte kahveye girerek, idealist oldukları iddia edilen Mehmet Ali Uzman, Sıtkı Aydın ve Dursun Gümüş’e ateş açtı. “Olay sonunda Mehmet Ali Observe ve Sıtkı Aydın hayatını kaybetmiş, Dursun Gümüş ise ağır yaralanmıştır.”

MK Adalı kimdir?

Ölümsüzlük tarihi: 7 Ekim 1988 Bu katliamda ölümsüzleşen İsmail Hakkı Adalı yoldaş; 21 Nisan 1965’te Dersim’in Ovacık ilçesinde doğdu. Babası polis olan Adalı, ilkokulu Urfa-Viranşehir’de okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul Ümraniye’de sürdürdü. Okul yıllarında devrim mücadelesini ve partimizi tanıdı.

Holding’in sahibi nereli?

Mehmet Emin Karamehmet (d. 1 Nisan 1944; Tarsus, Mersin), Çukurova Holding’in sahibi, eski medya patronu, iş adamı ve Forbes dergisi tarafından 2010 yılında yayımlanan “Dünyanın En Zenginleri” listesinde 4 milyar dolarlık servetiyle en zengin Türk iş adamıdır.

TJK’nin sahibi kim?

1996 yılından bu yana at sahibi ve yetiştiricisi olarak faaliyet gösteren Adil Mert Kaya, 2018-2021 ve 2021-2024 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Genel Saymanlığı görevini yürütmüştür. 25 Şubat 2024 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’na yeniden seçilen Adil Mert Kaya, evli ve iki çocuk babasıdır.

Grup Adalılar kimdir?

Adalılar, 1990’ların başından bu yana ilahileri ve türküleriyle geniş bir kitleye ulaşan devrimci bir müzik topluluğudur. İsmi, Mahir Çayan’ın Kurtuluş dergisinde yayımlanan şiirlerinde mahlas olarak kullandığı “Adalı”dan gelmektedir.

Adalı nereye bağlıdır?

Adalı, Elazığ ili Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.

Hasan Adalı ne iş yapar?

Hasan Adalı 1929 yılında Girne’de doğdu ve Girne İngiliz Koleji’nden mezun oldu. Seyhan Barajı’nın inşası sırasında tercüman ve şantiye şefi olarak çalıştı. 1963’ten bu yana kendi şirketinde inşaat müteahhidi, turizm ofis müdürü ve otobüs operatörü olarak çalıştı.

12 Eylül 1980’de kaç kişi asıldı?

48 kişi (24 suçlu, 15 solcu, 8 sağcı, 1 ASALA’cı) idam edildi. 650 bin kişi tutuklandı, 230 bin kişi askeri mahkemelerde yargılandı, 1 milyon 683 bin kişi kayıt altına alındı.

Necdet Adalı hangi örgüt?

Bugün Birleşik Devrimci Parti çatısı altında örgütleniyor. O zamana kadar Türkiye’deki birçok lisede örgütlenen Dev-Lis, 12 Eylül darbesinden sonra faaliyetlerini durdurdu. 12 Eylül 1980 darbesinde idam edilen ilk devrimci, Kurtuluş ve Dev-Lis militanı Necdet Adalı’ydı.

Necdet Demir neden öldü?

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde D-140 karayolunda motosikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 68 yaşındaki Necdet Demir, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Demir, kaldırıldığı hastanede ağır yaralı olarak hayatını kaybetti.

Bilgin Adalı kimdir kısaca hayatı?

Bilgin Adalı (11 Aralık 1944; Safranbolu, Karabük – 29 Eylül 2012, İstanbul), Türk yazar, şair, çevirmen ve eğitimci. TRT’nin ilk yönetmenlerindendir. Birçok belgesel ve televizyon dizisi yazıp yönetmiştir. Otuzdan fazla çocuk kitabı yayınlamıştır.

Serdal Adalı’nın eşi kimdir?

Eren AdalıSerdal Adalı / Eşi (1986 doğumlu)

Serdar Adalı aslen nereli?

Serdar Adalı, 1964 yılında Adana’da doğdu. 1984 yılında iş hayatına atılan Serdar Adalı, babasının rahatsızlığı nedeniyle Kaliforniya Üniversitesi’nde lisans eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding’i kurdu.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı kimdir?

Serdal Adalı, kulübümüzün başkanlığına beşinci kez seçildi. 25 Şubat 2024 Pazar günü Renaissance Polat İstanbul Oteli’nde düzenlenen Türkiye Jokey Kulübü Olağan Genel Seçim Toplantısı’na tek aday olarak katılan Serdal Adalı, 88 oyla beşinci kez başkan seçildi.

Adalı otelcilik kimin?

Gerçek kişi Neşet KOÇKAR’ın devraldığı ve kontrolündeki ADALI OTELCİLİK, turizm tesisi ve konaklama işletmeciliği alanında faaliyet göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir