İçeriğe geç

Zıplamanın Eş Anlamı Nedir

Sincap eş anlamlısı nedir?

Araştırmacılar, bu kelimenin hayvan ismi olarak sincap anlamına geldiği görüşünde birleşerek, kemirgenler grubuna ait olan “sincap” kelimesi yerine kullanılan samur, tilki ve sansar kelimelerinin anlamlarının yanlış olduğu tespit edilmiştir.

Sallamanın eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – el sallamak; sallamak; el sallamak; el ele tutuşmak; kalkmak; el sallamak; el.

Rüzgarin eş anlami nedir?

Rüzgar ve rüzgâr kelimeleri birbirlerinin eş anlamlı ifadeleri olarak kabul edilir. Bu bağlamda rüzgar ve rüzgâr eş anlamlı olarak kullanılabilir.

Açıklama eş anlamlısı nedir?

Açıklama kelimesinin eş anlamlısı açıklamadır. Açıklama ve açıklama kelimeleri aynı anlama gelen kelimelerdir.

Sincap’ın diğer adı nedir?

Sincap, sincapgiller familyasından (Latince: Sciuridae) uzun kuyruk tüyleriyle dikkat çeken kemirgenlerin genel adıdır. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde “çekelez” veya “tiyin” olarak da bilinir.

Hayvan eş anlamlısı nedir?

Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, Çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi kelimeler kullanılmaktadır. Hayvan kelimesinin eş anlamlısı dairesel kelimesidir.

Zahter eş anlamlısı nedir?

Zahter bitkisi genellikle dağlık alanlarda, özellikle Hatay, Kilis, Gaziantep ve Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetişir. Bilimsel adı Thymbra spicata L. olup hanımeli ailesine aittir. Zahter bitkisi birçok kişi tarafından kekik olarak da adlandırılır.

Sıska kelimesinin eş anlamlısı nedir?

zayıf, güçsüz, kırılgan.

Çarpıntı eş anlamlısı nedir?

Üzüntü, çarpıntı, afakan.

Buluşun eş anlamlısı nedir?

İcat ve buluş kelimeleri eş anlamlıdır. İcat kelimesi, icat kelimesi yerine kullanılan kelimelerden biridir.

Miletin eş anlamı ne?

Millet kelimesinin doğrudan anlamı veya eş anlamlıları millet, kabile ve herkes kelimeleridir. Cümlede kullanılan millet kelimesi yerine, millet, kabile veya herkes gibi eş anlamlılardan herhangi biri aynı anlama geldiği için kullanılabilir.

Armağanın eş anlamlısı nedir?

Hediye kelimesinin eş anlamlılarını detaylı bir şekilde derledik. Hediye, eş anlamlısı hediye, ödül veya mükafat olan bir kelimedir. Bu nedenle hediye yerine ödül veya mükafat kelimesini kullanmak doğru kabul edilir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Detay eş anlamlısı ne?

– Detay: Sola fiilinden türetilen bu kelime, detay kelimesinin eş anlamlısıdır. Bir şeyin ayırt edici özelliği anlamına gelir. – Detay: Bu kelime Arapça kökenlidir. Detay, ayrıntı ve detay kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Tesadüf eş anlamlısı nedir?

Tesadüf kelimesinin eş anlamlısı şanstır. Türkçede karşılığı olmayan “tesadüf” kelimesinin eş anlamlısı olan “şans” kelimesi de Arapçadan türemiş bir kelimedir.

Bulmacada sincap nedir?

Bulmacalarda sorulan sincap kelimesine birçok farklı cevap bulunmaktadır. Çekelez, keş, tirik ve iteyın kelimeleri bulmacalarda sincap sorusunun cevaplarıdır.

Teyin hangi hayvandır?

Teyin: Sincap. Kirpi: Kirpi. Sayfa 8 Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi, 9(3), 451-467, Kasım 2019 458 zivzik: Küçük Fare.

Kuduz eş anlamlısı nedir?

Kuduz, kuduz veya lyssa, merkezi sinir sistemini ciddi şekilde etkileyen viral bir zoonozdur (diğer hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık). Günümüzde bile insanlarda ölüme yol açar. Patojen, bir grup rhabdovirus olan RNA-lyssavirus cinsinden bir rhabdovirus’tur.

Keçi kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Keçi ismi, keçi anlamına gelen Eski Türkçe “Eçkü” kelimesiyle ilişkilidir. Güneybatı Oğuz dilleri dışındaki Türk dillerinde keçi yerine Echku ve benzeri kelimelerin kullanımı yaygındır. Genç keçilere oğlak, erkeklere teke ve bir yaşındaki erkek ve dişilere çepiş denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir