Türk gençliğinin birinci vazifesi nedir?
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE SESLENMESİ. Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Ey Türk gençliğinin anlamı nedir?
Atatürk, gençlerin Cumhuriyeti her ne pahasına olursa olsun olası iç ve dış tehditlerden koruması gerektiğini vurgular. “Ey Türk gençliği!” Bu konuşma, ülkenin çıkarlarının her şeyden üstün tutulması ve Cumhuriyetin bağımsızlığının genç nesiller tarafından korunması gerektiğini ilan ederek başlar.
Gençliğe hitabe de anlatılmak istenen nedir?
Gençliğe hitapta, ‘istiklal’ ve ‘cumhuriyet’ kavramları esas olarak ön plana çıkarılmakta, milletimizin bağımsızlık ve iradesinin her şeyin üstünde olduğu genç kuşaklara aşılanmak istenmektedir.
Atatürk gençliği nasıl ifade eder?
Atatürk’e göre gençler, ulusal bilinç ve çağdaş kültürle yetiştirilmelidir. Özellikle gençlerin güçlü ve olumlu bir karaktere sahip olması önemlidir. Atatürk’e göre gençler, aldıkları eğitim ve kültürle insan erdeminin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü olacaklardır.
Birinci vazifen ne demek?
Birincil görevleri Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve savunmaktır.
Atatürk’ün meşhur sözü nedir?
Atatürk’ün Sözleri Ne mutlu “Ben Türk’üm” diyene. Bir gün benim naçiz bedenim yerle bir olacak, ama Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta kalacak. Bu millete çok şey öğretebilirdim, ama asla öğretemedim, hizmetkar olamadım. Yurtta barış, dünyada barış. Saldırmanızı istemiyorum, ölmenizi istiyorum. Emrediyorum.Daha fazla makale…
Ey Türk Gençliği cümlesinin sonuna ne gelir?
Ünlem işareti, bir noktalama işareti, bir cümlenin sonuna yerleştirildiğinde cümlenin sonunu belirtir. Ayrıca tek başına ünlem sözcüklerinden sonra da kullanılabilir. Örnekler: Hey, Türk gençliği!
Gençliğin anlamı nedir?
Ergenlik, bebeklikten yetişkinliğe kadar olan dönemdir. Bu terimi fizyolojik, demografik ve sosyolojik durumu yansıtmak için bir alt kültür olarak kullanırken, vurgu ergenlik, gençlik yılları ve grup etkileşimi üzerindedir.
Türk gençliği nasıl yazılır?
*BÜYÜK HARFLE BAŞLAYAN ÇAĞRILAR: Merhaba Türk gençleri, canım annem, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne.
Gençliğe Hitabenin Yazılış Amacı Nedir?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabı. Bu, 20 Ekim 1927’de Büyük Kongre’de Türk gençliğine hitap etmek amacıyla yaptığı “Nutuk” adlı eserini temsil eden konuşmasının sonunda sunulan metindir.
Atatürk gençlerden ne istiyor?
Atatürk: “Gençleri eğitin. Onlara bilimin ve bilgeliğin olumlu fikirlerini verin. Onlarla geleceğin ışığına ulaşacaksınız.” 8 Kasım 2019
Gençliğe hitabenin teması nedir?
“Gençliğe Hitap” Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk milletinin geçmişin sorunlarını tekrar yaşamasını önlemek amacıyla yazılmıştır. Hitap, gençlere yönelik öğütler içeren ifadeler içerir. Hitap, Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda aldığı ağır yenilginin anlatılmasıyla başlar.
Mustafa Kemale göre Türk gençliğinin en önemli görevi nedir?
Merhaba Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Gençliğe Hitabe Kaç Kelime Ediyor?
Gençlere hitaben yazılan metin toplam 171 kelimeden oluşmaktadır. Tekrarlar çıkarıldıktan sonra geriye kalan orijinal kelime sayısı 102’dir. Bu kelimelerin kökenlerine göre sıklığı Diyagram 1’de gösterilmiştir.
Atatürkün gençler için söylediği sözler nelerdir?
Sevgili gençler, bize cesaret veren ve devam ettiren sizlersiniz. Aldığınız eğitim ve bilgelikle, insanlığın ve medeniyetin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü olacaksınız. Yükselen yeni nesil, sizler geleceksiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu inşa edecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.
Atatürk Nutuk’ta neyi anlatmıştır?
Ülkemizin bölündüğü ve işgal edildiği günlerden başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve yapılan devrimlere kadar, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı’nın öyküsünün anlatıldığı konuşma, siyasi ve ulusal tarihimiz açısından değerli bir ilk kaynak niteliğini taşımaktadır.
Atatürk gençlerden ne istiyor?
Atatürk: “Gençleri eğitin. Onlara bilimin ve bilgeliğin olumlu fikirlerini verin. Onlarla geleceğin ışığına ulaşacaksınız.” 8 Kasım 2019
Atatürk’ün gençliğe hitabesi son cumlesi nedir?
“Türk bağımsızlığı” ve “Türkiye Cumhuriyeti” kavramlarına dayanan bir metindir. Toplam 15 cümleden oluşur, bunlardan on üçü tam ve ikisi eliptik hitap cümlesidir. “Ey Türk gençliği!” ve “Muhtaç olduğun kuvvet damarlarındaki asil kandadır!” ile başlar. Şöyle biter.
Atatürkün gençler için söylediği sözler nelerdir?
Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve koruyan sizlersiniz. Aldığınız eğitim ve bilgelikle, insanlığın ve medeniyetin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Yükselen yeni nesil, sizler geleceksiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu inşa edecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.